Επικοινωνήστε μαζί μας 24640 24644|info@thessinergio.gr
stratoudakis
Kamaris
maliouras
ΓΕΑ
ΤΟΨΗΣ
Express ΚΤΕΟ Κοζάνης
Home>Προώθηση επιχείρησης, Σύγχρονα εργαλεία, Χρήσιμες συμβουλές>Πως να έχετε ένα πετυχημένο συνεργείο αυτοκινήτων

Πως να έχετε ένα πετυχημένο συνεργείο αυτοκινήτων

πετυχημένο συνεργείο αυτοκινήτωνΠως να έχετε ένα πετυχημένο συνεργείο αυτοκινήτων.. Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις έτσι και στον κλάδο του αυτοκινήτου, δεν υπάρχει μια και μοναδική συνταγή επιτυχίας. Η επιτυχία είναι κάτι που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου και αδιαμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 4 βασικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέχει ένας νέος αλλά και ένας έμπειρος ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων. Ας τα δούμε λοιπόν:

Μείωση του ποσοστού παραίτησης ή απόλυσης των εργαζομένων

Ο ανθρώπινος παράγοντας – αν και στην χώρα μας αντιμετωπίζεται τις περισσότερες φορές ως ένα δευτερεύον στοιχείο στην δομή της λειτουργίας μιας επιχείρησης – είναι ο πιο σημαντικός από όλους τους υπόλοιπους. Τον αναφέρουμε πρώτο λοιπόν, για να δώσουμε έμφαση στο γεγονός πως πρέπει οι εργαζόμενοι μας να είναι ευχαριστημένοι.

Αν σκεφτούμε λογικά, ένας δυσαρεστημένος εργαζόμενος – ο οποίος μπορεί να οδηγηθεί σε παραίτηση αφού βρει κάποια ενναλακτική – μας κοστίζει πολύ περισσότερο από έναν ευχαριστημένο εργαζόμενο. Αυτό, γιατί με την παραίτηση, μπαίνουμε στην διαδικασία της πρόσληψης και εκ νέου εκμάθησης, κάτι που φυσικά πέρα από χρόνο είναι και ιδιαίτερα κοστοβόρο. Επομένως, φερόμαστε ανθρώπινα στους εργαζομένους μας, θεωρώντας τους συνεργάτες μας και νοιαζόμαστε για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Δημιουργούμε κώδικα δεοντολογίας, τον οποίο τηρούμε αυστηρά

Ο κλάδος των μηχανικών αυτοκινήτων, όπως και άλλοι κλάδοι στην χώρα μας, πλήτετται από φήμες περί υπερβολικά υψηλών αμοιβών, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μηχανικοί αυτοκινήτων θεωρούνται ως επαγγελματίες, οι οποίοι “εφευρίσκουν” ανύπαρκτες βλάβες στα αυτοκίνητα, με σκοπό την αισχροκέρδεια. Ακόμα και αυτό να ισχύει σε ελάχιστες περιπτώσεις, σίγουρα δεν αποτελεί τον κανόνα.

Αυτό που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε, είναι να καταγράψουμε το δικό μας σύστημα αρχών και αξιών, βάσει του οποίου θα εργαζόμαστε καθημερινά. Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από ένα μικρό κείμενο, στο οποίο θα αναφέρουμε την δέσμευση μας για παροχή υπηρεσιών ποιότητας με ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Αφού τελειώσουμε, μπορούμε να αναρτήσουμε τον κώδικα δεοντολογίας μας σε κάποιο εμφανές σημείο εντός του συνεργείου, αλλά και ψηφιακά όπου έχει η επιχειρήση μας παρουσία (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, online καταλόγους κ.α.).

Ενισχύουμε την αξιοπιστία μας με εγγυήσεις

Είναι πολύ σημαντικό, όταν νιώθουμε σίγουροι για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, να προσφέρουμε ορισμένες εγγυήσεις, ώστε να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας. Υπάρχουν ορισμένες εργασίες στις οποίες προφανώς δεν μπορεί ένα συνεργείο να προσφέρει εγγύηση, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες στις οποίες μπορεί. Η παροχή εγγύησης και ειδικά γραπτώς, δίνει την εικόνα μιας αξιόπιστης επιχείρησης, σίγουρης για το αποτέλεσμα που προσφέρει και σίγουρα μας βοηθά ώστε να ενισχύσουμε την εικόνα μας στους πελάτες μας.

Χρησιμοποιούμε λογισμικό μηχανογράφησης

Όσο πιο οργανωμένοι δείχνουμε, τόσο πιο κοντά είμαστε στο να μας εμπιστευτεί ένας καταναλωτής και να γίνει τελικά πελάτης μας. Η οργάνωση είναι ένα θέμα κυρίως εσωτερικό και μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να λειτουργούμε πιο αποδοτικά και με λιγότερο άγχος. Έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο την σημασία του να διαθέτουμε μια βάση δεδομένων για τους πελάτες μας. Επεκτείνοντας αυτή την σκέψη, θα πρέπει να πούμε πως είναι ιδαίτερα σημαντικό να έχουμε ένα λογισμικό, μέσω του οποίου να διατηρούμε χρήσιμες πληροφορίες όπως:

  • Τα στοιχεία των οχημάτων που επισκευάζουμε
  • Τις εργασίες που εκτελούμε σε κάθε service
  • Τις ημερομηνίες εισαγωγής και εξαγωγής των οχημάτων
  • Τις προγραμματισμένες συναντήσεις μας με τους πελάτες
  • Τα προγραμματισμένα service από οχήματα πελατών

Στην αγορά υπάρχουν αρκετές έτοιμες λύσεις για την μηχανοργάνωση ενός συνεργείου αυτοκινήτων. Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να κάνει ένας επαγγελματίας με την βοήθεια ενός τέτοιου προγράμματος.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την λύση που προσφέρει το Thessinergio.gr, μέσω της ιστοσελίδας του Thessinergio.gr, που δίνει την δυνατότητα στους συνεργάτες του να δημιουργήσουν την δική τους Online Αποθήκη, με βάση το απόθεμα ανταλλακτικών που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους. Έτσι, ο ιδιοκτήτης συνεργείου είναι σε θέση να κάνει μηχανογράφηση της αποθήκης του, απλά μπαίνοντας στην μεγαλύτερη ομάδα συνεργείων σε όλη την Ελλάδα!