Επικοινωνήστε μαζί μας 24640 24644|info@thessinergio.gr
stratoudakis
Kamaris
maliouras
ΓΕΑ
ΤΟΨΗΣ
Express ΚΤΕΟ Κοζάνης

Online Αναζήτηση Ανταλλακτικών

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο τρόπος αναζήτησης συνεργείου αυτοκινήτων αλλά και ανταλλακτικών αυτοκινήτου παντός τύπου έχει αλλάξει. Η παραδοσιακή προσέγγιση του καταναλωτή/ πελάτη με φυσική παρουσία στον χώρο επισκευής ή στο κατάστημα πώλησης ανταλλακτικών δεν είναι πλέον απαραίτητη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του www.thessinergio.gr, στη χώρα μας πραγματοποιούνται πάνω από 12.000 αναζητήσεις ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε μηνιαία βάση. Ο αριθμός αυτός δεν δείχνει μόνο την δυναμική που παρουσιάζει η συγκεκριμένη “περιοχή” πωλήσεων, αλλά δείχνει παράλληλα πως κάτι αρχίζει να αλλάζει στην αναζήτηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων γενικότερα.

Ο καταναλωτής, πέραν του ότι δεν έχει πλέον την ανάγκη να αναζητήσει το ανταλλακτικό που τον ενδιαφέρει σε φυσικά σημεία πώλησης, πραγματοποιεί την αναζήτηση του ηλεκτρονικά και συγκρίνει τιμές και ποιότητα ίσως και πριν ακόμη επισκεφτεί το συνεργείο του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 74% των χρηστών του ίντερνετ στη χώρα μας, χρησιμοποιεί το ίντερνετ ως μέσο σύγκρισης προϊόντων και υπηρεσιών, προτού προβεί σε κάποια αγορά.

Όλα αυτά μας οδηγούν συμπέρασμα πως η πώληση υπηρεσιών και αγαθών – όπως εν προκειμένω τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων – μέσω ίντερνετ συνεχώς αυξάνεται, όπως αυξάνεται αντίστοιχα και το επίπεδο γνώσης των καταναλωτών σχετικά με χαρακτηριστικά όπως η τιμή και η ποιότητα. Με λίγα λόγια, το ενδιαφέρον και η ζήτηση αυξάνεται, όπως αυξάνεται παράλληλα και ο ανταγωνισμός.

Η Πρόκληση

Θα πρέπει όμως να κάνουμε σε αυτό το σημείο μια σημαντική παρατήρηση: τα περισσότερα Online καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών στη χώρα μας απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή. Αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων “παρακάμπτεται”, όπως παρακάμπτεται και η διαδικασία της διάγνωσης της βλάβης από τον ίδιο, η καταγραφή των ανταλλακτικών που θα χρειαστούν για την επιδιόρθωση της βλάβης και η αγορά και εγκατάσταση τους στο όχημα του πελάτη.

Βλέπουμε λοιπόν πως – αν και όχι άμεσα – η διαδικασία της εύρεσης ανταλλακτικών από το συνεργείο αυτοκινήτων υποβαθμίζεται, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως υποβαθμίζεται η ίδια η εργασία του μηχανικού. Βέβαια, κάποιες αρκετά αξιόλογες εταιρίες του κλάδου (όπως για παράδειγμα η Ιαπωνική Α.Ε.) δίνουν τη δυνατότητα αναζήτησης ανταλλακτικού αυτοκινήτων σε επίπεδο B2B για τα συνεργεία με τα οποία συνεργάζεται η εταιρία.

Συνοψίζοντας τα όσα αναφέραμε έως τώρα, βλέπουμε πως ο τρόπος αναζήτησης ανταλλακτικών στη χώρα μας αλλάζει. Οι καταναλωτές είναι πλέον ενημερωμένοι για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, την προέλευση και την μέση τιμή των ανταλλακτικών και είναι λογικό πως έχουν περισσότερες απαιτήσεις από το συνεργείο στο οποίο επισκευάζουν το όχημα τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα τα περισσότερα Online καταστήματα πώλησης ανταλλακτικών απευθύνονται άμεσα στον τελικό καταναλωτή, “αποκλείοντας” τον μηχανικό από την διαδικασία προσφοράς – ζήτησης.

Η Ευκαιρία

Ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται συχνά είναι η διατήρηση ενός μεγάλου αποθέματος ανταλλακτικών στις εγκαταστάσεις αρκετών συνεργείων αυτοκινήτου. Σύμφωνα με έρευνα του www.thessinergio.gr, 9/10 ιδιοκτήτες συνεργείων διαθέτει στο κατάστημα του ανταλλακτικά τα οποία τις περισσότερες φορές δεν έχουν μηχανογραφηθεί και τα οποία ιδανικά θα ήθελε να πουλήσει.

Έτσι, εγείρεται το ερώτημα: τι μπορεί να κάνει ο μηχανικός αυτοκινήτων ή ο κλάδος σε πανελλήνιο επίπεδο για να βοηθήσει τα καταστήματα στην ρευστοποίηση του αποθέματος αυτού και – γιατί όχι – στην αγορά νέων ανταλλακτικών προς εμπορία; Έχοντας την ίδια απορία, η ομάδα του Thessinergio.gr δημιούργησε για αυτό τον σκοπό το www.thessinergio.com, μια Online αποθήκη ανταλλακτικών αυτοκινήτου αποκλειστικά για ιδιοκτήτες συνεργείου αυτοκινήτων – μέλη του δικτύου του Thessinergio.gr.

Το www.thessinergio.com αποτελεί μια πλατφόρμα σε Cloud περιβάλλον, μέσω της οποία ο χρήστης έχει την δυνατότητα της δημιουργίας της δική του προσωπικής αποθήκης, βάσει το αποθέματος ανταλλακτικών που διαθέτει στο κατάστημα του. Η διαδικασία της δημιουργίας της Online αποθήκης είναι εξαιρετικά απλή και το κάθε βήμα είναι εύκολα εφαρμόσιμο, ακόμα και για χρήστες μέτριας ή ελαφράς χρήσης του διαδικτύου.

Πρόσβαση στο www.thessinergio.com και δυνατότητα δημιουργίας Online αποθήκης, έχουν μόνο οι συνεργάτες του δικτύου Thessinergio.gr, οι οποίοι λαμβάνουν τα στοιχεία πρόσβασης κατά την διαδικασία εγγραφής τους στο δίκτυο. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι τιμές των προϊόντων – και για λόγους “προστασίας” της αξιοπιστίας και απόδοσης της σχέσης τιμής/ κέρδους – είναι ενδεικτικές. Ο χρήστης μπορεί να μάθει την πραγματική αξία του προϊόντος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή επικοινωνία μέσω μηνύματος στον πωλητή του εκάστοτε προϊόντος.

Το www.thessinergio.com είναι η πρώτη πλατφόρμα Online αναζήτησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων που λειτουργεί σε επίπεδο B2B και αναφέρεται αποκλειστικά στα μέλη του δικτύου Thessinergio.gr. Η ομάδα βρίσκεται πάντοτε κοντά σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου ή σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Αλήθεια, εσύ τι σκέφτεσαι για εμάς; Θέλουμε πολύ να μάθουμε, για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε! Στείλε μας μήνυμα στο info@thessinergio.gr, επικοινώνησε μαζί μας μέσω των σελίδων μας σε Facebook και LinkedIn (μην ξεχάσεις να μας κάνεις Like!) και κάλεσε μας στο 24640 24644.