Επικοινωνήστε μαζί μας 24640 24644|info@thessinergio.gr
stratoudakis
Kamaris
maliouras
ΓΕΑ
ΤΟΨΗΣ
Express ΚΤΕΟ Κοζάνης
Home>Κλάδος επισκευαστών, Σύγχρονα εργαλεία>Κλάδος επισκευαστών αυτοκινήτων 2 προκλήσεις και 2 ευκαιρίες

Κλάδος επισκευαστών αυτοκινήτων: 2 προκλήσεις και 2 ευκαιρίες

Κλάδος επισκευαστών αυτοκινήτων

 

H περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα και δυσπιστία για το μέλλον. Η παρούσα κατάσταση, θέτει τη χώρα σε μια “παραγωγική αναμονή” και οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηματικότητας εξετάζεται με καχυποψία ή και φόβο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κλάδος επισκευαστών αυτοκινήτων, ο επισκευαστής και ιδιοκτήτης συνεργείου θα πρέπει να βρει τρόπους, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Παρακάτω θα δούμε δύο προκλήσεις και δύο ευκαιρίες που έχει να αντιμετώπισει ο κλάδος των επισκευαστών στην χώρα μας:

Πρόκληση 1η: Η εναρμόνιση με τις νέες τεχνολογίες

Ο σύγχρονος επισκευαστής αυτοκινήτου, είναι πρώτα από όλα καλός τεχνικός και καλός γνώστης του αντικειμένου του. Παράλληλα όμως, καλό είναι να ενημερώνεται μέσα από σεμινάρια, ημερίδες, blogs και Online σερινάρια (Webinars) για τις νέες τεχνολογίες, τις αλλαγές στα νέα μοντέλα, τις νέες μορφές καυσίμων (όπως είναι το υγραέριο κίνησης) καθώς και τα νέα εργαλεία. Έχοντας ως βάση τα παραπάνω, χρήσιμο είναι να βρίσκει τρόπους σχετικά με την διαδικτυακή προώθηση της επιχείρησης του, μέσω κάποιου Online Directory (Κατάλογος), αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, το Google+ και το LinkedIn.

Πρόκληση 2η: Η επιβίωση σε μια οικονομία που βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016 από Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην χώρα μας, καλύπτουν το 57% της συνολικής απασχόλησης. Το ποσοστό αυτό, δείχνει την σπουδαιότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης για την οικονομία της Ελλάδας. Παρόλο όμως που η ΜμΕ παίζει σημαντικό ρόλο στην βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και – γιατί όχι – στην εξυγίανση της, το περιβάλλον που έρχεται να αντιμετωπίσει ο Έλληνας ιδιοκτήτης ΜμΕ είναι εχθρικό. Η κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η εποχή απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ευκαιρία 1η: Περισσότερα χρόνια κατοχής ενός αυτοκινήτου; Περισσότερη φροντίδα!

Η μείωση των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, συνεπάγεται την καλύτερη μεταχείριση και συντήρηση του ήδη υπάρχοντος στόλου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο του 2016, κυκλοφόρησαν 5.197 νέα αυτοκίνητα στην χώρα μας, έναντι 7.451 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα για το έτος 2015. Η διαφορά αυτή δίνει μια μείωση της τάξεως του 30,3% στην κυκλοφορία νέων επιβατικών οχημάτων.

Ως λογική απόρροια της κατάστασης, οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ή αυτοκινήτων ή αυτοκινήτων που έχουν για χρόνια στην κατοχή τους, στρέφονται προς τα συνεργεία και αποκτούν μια καλύτερη σχέση με το όχημα τους, προκειμένου να αυξήσουν την βιωσιμότητα του.

Ευκαιρία 2η: Η ολοένα αυξανόμενη χρήση του Internet για επαγγελματικούς σκοπούς

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο άρθρο, στην Ελλάδα σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 7.000.000 χρήστες του Internet. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό περίπου 65% του συνολικού πληθυσμού. Η χρήση του διαδικτύου βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας αλλά και εύρεσης προϊόντων και υπηρεσιών.

Η παρουσία σε ένα τέτοιο μέσο, γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Οι χρήστες ερευνούν, αξιολογούν και επιλέγουν υπηρεσίες με βάση την εικόνα τους στο Internet. Μια δυνατή παρουσία μέσω μιας καλά δομημένης ιστοσελίδας, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και καλών Online Directories (όπως το thessinergio.com) μπορεί να μας δώσει προβάδισμα, έναντι του ανταγωνισμού.

Το Thessinergio.gr είναι η πρώτη πλατφόρμα Online δικτύωσης και προώθησης για συνεργεία αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις τεχνικής υποστήριξης και προώθησης των συνεργατών μας, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός.

Επιπλέον, μέσω της νέας υπηρεσίας μας (Cloud Service), δίνουμε την δυνατότητα στους συνεργάτες μας να φτιάξουν την δική τους αποθήκη και να πουλήσουν/ αγοράσουν ανταλλακτικά, με βάση το απόθεμα που έχουν στις εγκαταστάσεις τους.

Κλάδος επισκευαστών αυτοκινήτων

Μάθετε περισσότερα στο thessinergio.gr και thessinergio.com, αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook (@Thessinergio.gr).

Πηγές:

//mibes.teilar.gr/esdo_proceedings/proceedings/2012/oral/Aspridis.pdf

//www.protothema.gr/economy/article/599599/oi-mikromesaies-epiheiriseis-kaluptoun-to-57-tis-apasholisis-stin-ellada/

//www.kathimerini.gr/824685/article/oikonomia/epixeirhseis/se-mia-eptaetia-ekleisan-229000-mikres-kai-mesaies-epixeirhseis-sthn-ellada

//www.iefimerida.gr/

//www.internetlivestats.com/internet-users/greece/